Jovanović (NADA): Vučić nema sluha za demokratiju, a briselska opozicija za nacionalne interese

Beta 28.12.2021

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nema sluha za demokratiju", a da "briselska opozicija nema sluha za nacionalne interese".

Jovanović je u intervjuu za list Danas rekao da "njegova Srbija nije ni Vučićeva, ali ni ona predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa".

"Zato idemo svojim putem i nećemo stati. Naša politička pozicija jeste u mnogo čemu specifična u odnosu na pojednostavljenu crno belu sliku koju iz lenjosti i delimično gluposti serviraju jedni i drugi", rekao je Jovanović, koji je predsednički kandidat koalicije NADA.

On je još jednom pozvao građane da izađu na referendum koji je zakazan za 16. januar i da glasaju protiv promene Ustava Srbije u oblasti pravosuđa.

Povodom pritisaka na Republiku Srpsku (RS), Jovanović je naglasio da Srbija kao potpisnica i garant Dejtonskog sporazuma "mora" dati RS sve garancije u ekonomskom, ali i u bezbednosnom smislu.

"Srbija mora pružiti i punu podršku Srpskoj u međunarodnim odnosima. Tamo je situacija veoma ozbiljna i mora se svima staviti do znanja da će bilo kakav pokušaj udara na Srpsku biti posmatran kao udar na Republiku Srbiju", kazao je Jovanović.

(Beta, 12.28.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »