SSP: Zloupotrebe u Elektroprivredi u Novom Sadu

Beta 29.12.2021

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) optužio je danas rukovodstvo Elektroprivrede u Novom Sadu za loše poslovanje, koruptivne veze i protivzakonito postupanje ljudi na vodećim pozicijama, "u sprezi" sa, kako su naveli, čelnim ljudima iz gradske vlasti, a sve na štetu građana Novog Sada i Srbije.

"Postavljamo pitanje da li je istina da je u Novom Sadu zataškana krađa otkrivena u postupku unutrašnje kontrole, da su pokradeni potrošači EPS-a tipovanjem stanja brojila i lažiranjem računa", kazala je predsednica novosadskog SSP-a Danijela Grujić na konferenciji za novinare.

Precizirala je da je reč o slučaju nepravilnog očitavanja električne energije u Novom Sadu.

"Potrošačima u Novom Sadu su prvo stizali računi sa pogrešnim stanjima i manjom potrošnjom od uobičajene, da bi se potom posle uspešnog očitavanja na računima ođednom pojavio kumulirani utrošak", kazala je Grujić.

Ona je upitala da li će EPS, ukoliko nadležni organi utvrde da su ovi navodi tačni, vratiti novac oštećenim građanima.

"Da li je istina da je vodeću ulogu, pored v.d. direktora Milorada Grčića koji je oborio i zaustavio sve kontrole, i direktora Sektora za unutrašnju kontrolu i bezbednost Nenada Dilberovića, imala sestra gradonačelnika Miloša Vučevića, tada inače rukovoditeljka za korporativne poslove tehničkog centra Novi Sad Tijana Ćirović Vučević", upitala je Danijela Grujić.

Upitala je i kakvu su ulogu imali rukovodilac sektora za brigu o korisnicima Elektrodistribucije Novi Sad Goran Čelar, brat Dejana Čelara poznatog po aferi u JKP "Informatika", zatim direktor istog sektora Miroslav Parović i Mlađen Malešević, koji je nakon toga hitno napustio EPS i prešao u JKP Vodovod i kanalizacija.

Navela je da u isto vreme u novosadskom EPS-u ima dovoljno sredstava za fiktivne platne spiskove politički podobnih kadrova.

(Beta, 12.29.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »