SSP: Vučićeva vlast uskratila Leskovac za 116 miliona u odnosu na prošlu godinu

Beta 08.03.2022

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Leskovcu optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je građane tog grada uskratio za 116 miliona dinara iz Republičkog budžeta u odnosu na prethodnu godinu.

"Počeli ste kampanju iz Leskovca iako ste u izbornoj godini uskratili Leskovčanima 116 miliona iz Republičkog budžeta u odnosu na prethodnu. Još jednom ste pokazali da vam je bitnija propaganda od života ljudi, jer bi u suprotnom donirali Leskovcu odavno zahtevana sanitetska vozila ili skener i magnet", navela je u saopštenju predsednica Gradskog odbora SSP u Leskovcu Jelena Spirić.

Ona je rekla da je Vučić, umesto "prazne govorancije", trebalo da stane u zaštitu radnika koji su postali "robovi njegovog ekonomskog tigra".

"Dozvolili ste da strane fabrike budu jače od Zakona o radu i države i na taj način ugrozili zdravlje Leskovčana. Da ste upoznali radnike, koji već imaju oboljenja zbog stajanja 12 sati, sedam dana u nedelji, bez plaćenog prekovremenog rada, prestali bi sa kuknjavom o svom teškom životu", navela je Spirić.

Prema njenim rečima, fabrike kojima se hvali Vučić predstavljaju "mučilišta" u kojima na traci radi veliki broj ljudi sa višim i visokim obrazovanjem, samo zbog toga što ne žele člansku kartu vladajuće Srpske napredne stranke.

"Svesno ste doveli 'južnjake' na ivicu siromaštva i gladi, kako bi pokušali da njima lakše manipulišete elementarnim namirnicama poput brašna i zejtina, dok se vi i vaši osuđivani nameštenici bogatite", dodala je ona i izrazila nadu da će građani reći šta misle o tome na izborima 3. aprila.

(Beta, 03.08.2022)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »