Koalicija NADA: Imenovanje Jelene Milić za ambasadorku u Zagrebu veliki skandal

Beta 16.03.2022

Koalicija NADA je danas saopštila da imenovanje Jelene Milić za ambasadorku Srbije u Hrvatskoj predstavlja "veliki skandal" i da otvara pitanje stvarne spoljne politike Srbije.

"Podsećamo predsednika Republike, koji je potpisao ukaz o imenovanju ambasadora, da je ne tako davno rekao Jeleni Milić da njena politika 'ne donosi dobro Srbiji' i da je sve što je rekla 'protiv interesa Srbije'", navela je koalicija NADA, koju čine Demokratska stranka Srbije, deo Pokreta obnove Kraljevine Srbije i više udruženja.

Ta koalicija je upitala "šta se to promenilo" i čime se Milić kvalifikovala za tako odgovornu dužnost.

"Da li se preporučila dugogodišnjim lobiranjem za ulazak Srbije u NATO i sramnim opravdavanjem agresije 1999. godine, izjavom da je 'NATO bio prinuđen da interveniše zbog nemogućnosti da se na drugi način spreče zlodela koja je Miloševićev režim činio'", upitala je NADA.

U saopštenju se postavlja i pitanje da li je Milić izabrana za ambasadorku jer u javnim nastupima Rusiju karakteriše kao "državu kojoj je interes nestabilnost balkanskog prostora".

"Postavljenje Jelene Milić nesumnjivo će biti pozdravljeno u Zagrebu i zbog izjave da je 'Republika Srpska Krajina bila neprijateljska tvorevina i da je Hrvatska imala legitimno pravo da proba da svoju teritoriju integriše natrag'", navodi NADA.

"Zbog višedecenijskog zastupanja stavova suprotnih interesima Srbije može se zaključiti da ambasadora nije dobila Srbija, već su ga dobile Hrvatska i NATO", dodaje se u saopštenju.

Milić, osnivačica Centra za evroatlantske studije, nova je ambasadorka Srbije u Hrvatskoj, objavljeno je danas u Službenom glasniku. Ukaz o imenovanju Milić potpisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

(Beta, 03.16.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »