Aleksić: Vučić ne sme da dođe na suđenje, hrabar je samo kad sam laže pred kamerama

Beta 19.04.2022

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu danas je, posle nekoliko odlaganja, počelo suđenje po tužbi koju je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić podneo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog povrede časti i ugleda.

Za danas je bilo predviđeno da iskaze daju Vučić i Aleksić, ali se Vučić nije pojavio, pa je iskaz dao samo Aleksić, dok je saslušanje Vučića odloženo za sledeće ročište, saopštila je Narodna stranka.

Aleksić je posle suđenja rekao da je Vučić pokazao da pored toga što je kukavica da se suoči sa njim u televizijskom duelu, ne sme to da učini ni u sudnici.

"Očigledno je da Vučić nema hrabrosti da se suoči ni sa jednim predstavnikom opozicije i da ga pogleda u oči zbog svih laži koje iznosi", naveo je Aleksić.

"Građani Srbije očekuju da predsednik države stoji iza onoga što izgovori, ali je očigledno da Vučić ne sme da stane iza svojih reči, jer i sam zna da laže o političkim neistomišljenicima koje su građani izabrali da ih predstavljaju u institucijama, umesto da odgovara na njihova pitanja koja postavljaju u ime građana", dodao je Aleksić.

Aleksić je rekao da je Vučića tužio jer ga je predsednik Srbije "lažno optužio da je krao gas u Trsteniku i da je portparol kriminalaca".

Aleksićev advokat Miloš Pavlović rekao je da je Vučić "nedolaskom na suđenje još jednom pokazao da je kukavica koja ne poštuje institucije i pravosuđe".

"Nadamo se da će hrabrost koju pokazuje kada je sam pred kamerama pokazati i u nastavku suđenja po tužbi koju je Aleksić podneo protiv njega", rekao je Pavlović.

(Beta, 04.19.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »