A, šta ako stvarno bude bomba? Stručnjaci kažu da se dojave o eksplozivima u tržnim centrima moraju shvatati ozbiljno, ali pravo pitanje glasi: Ko stoji iza svega i dokle je spreman da ide?

Blic 19.04.2022
A, šta ako stvarno bude bomba? Stručnjaci kažu da se dojave o eksplozivima u tržnim centrima moraju shvatati ozbiljno, ali…

Iza serije lažnih dojava o bombama na aerodromu “Nikola Tesla”, u avionima na letovima za ruske gradove i tržnim centrima širom Srbije kriju se dobro organizovane službe koje u našoj zemlji žele da stvore osećaj nesugurnosti zbog našeg odnosa prema ukrajinskog krizi, ocenjuju za “Blic” analitičari.

Od kako je 24. februara počeo rat u Ukrajini bezbednosle službe u Srbiji gotovo svakodnevno slušaju o bombama. Na sreću, svaka od više desetina dojava o postavljenim bombama ispostavila se kao lažna, ali bez obzira na to materijalni gubici su ogromni, a strahovi sve veći. Naime, na meti anonimnih uzbunjivača posle aerodroma i aviona našla su se u ponedeljak istovremeno čak četiri tržna centra u Beogradu i Nišu: “Rajićeva”, “Galerija”, “Merkator” i “Delta planet”.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »