Dva miliona za četiri glave? Rasvetljavaju se ubistva u Atini i na Krfu, policija sumnja da su Zvicer, Šarić i Spasojević platili smrt "škaljaraca"

Blic 03.05.2022
Dva miliona za četiri glave? Rasvetljavaju se ubistva u Atini i na Krfu, policija sumnja da su Zvicer, Šarić i Spasojević…

MUP Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK), u saradnji sa grčkom policijom, vode predistragu o zločinima počinjenim u Atini i na Krfu 2020. godine. Kao naručioci i finansijeri ovih likvidacija osumnjičeni su Darko Šarić, Radoje Zvicer i Nikola Spasojević, koji su, kako se sumnja, isplatili ukupno dva miliona evra za četiri smrti. Žrtve su bili, navodno, pripadnici "škaljarskog klana" i ljudi bliski njima.

Na osnovu podataka iz zaštićenih aplikacija "Skaj" i "Amon", srpska policija i TOK su došli do saznanja da je za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića (19. januar Atina), kao i Alena Kožara i Damira Hadžića (23. jula Krf) Zvicer, navodno, dao milion, Šarić 750.000, a Spasojević 250.000 evra, navode Novosti. Na osnovu operativnih saznanja, pretpostavlja se da su organizatori i direktni izvršioci pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Povezane vesti »

Ključne reči

Hronika, najnovije vesti »