PSG: Gradske službe u Novom Sadu da hitno uklone simbole agresije Rusije na Ukrajinu

Beta 06.07.2022

Pokret slobodnih građana (PSG) Novi Sad saopštio je danas da zahteva od gradskih službi da hitno ukloni simbole agresije Rusije na Ukrajinu koji su noćas iscrtani na i oko Varaždinskog mosta, odnosno na putu ka Tvrđavi gde bi sutra trebalo da otpočne EXIT festival.

U saštenju PSG navodi da, ukoliko do početka festivala koji treba da okupi hiljade gostiju, kako iz Srbije, tako i iz Evrope i sveta, ovi simboli ne budu uklonjeni, "biće to jasan znak da Srpska napredna stranka (SNS) podržava ovakve akcije, kao i rusku invaziju u Ukrajini".

"Novosađanke i Novosađani su sinoć opet bili izloženi akcijama molerske brigade koja već neko vreme nekažnjeno može da naružuje i oštećuje gradsku i privatnu imovinu. Novi Sad ne treba da bude grad podela. Novi Sad ne treba da bude grad koji propagira rat. U trenutku kada treba da se održi Exit, jedan od najvećih evropskih festivala koji je upravo nastao na osnovama borbe protiv režima koji je Srbiju besomučno gurao u ratove devedesetih, mi danas imamo pojedince koji nekažnjeno slave stradanje nevinih", rekao je poverenik PSG za Novi Sad Miroslav Ferenčak.

On je naveo da u trenutku kada u Novi Sad treba da dođu hiljade turista iz različitih delova Evrope, pa i sveta, Novi Sad "izgleda kao pro-ruski ratni poster".

Ferenčak je zatražio da novosadska policija "što pre identifikuje i privede vinovnike ovog događaja", a gradske čelnike je pozvao "da zapravo pokažu evropske vrednosti, i to kada se ponose da su evropska prestonica kulture, i da osude rusku invaziju na Ukrajinu".

(Beta, 07.06.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »