Radio je sa stiv džobsom, učio sa Merkelovom: Dejan Ilić podigao je mnoge svetske gigante: Svoju priču ekskluzivno je podelio za "Blic Biznis"

Blic 04.09.2022
Radio je sa stiv džobsom, učio sa Merkelovom: Dejan Ilić podigao je mnoge svetske gigante: Svoju priču ekskluzivno je…

Za tinejdžera koji je imao u planu sportsku karijeru, i bio na pola puta da to i ostvari, život je pripremio nešto drugo. Fizičku hemiju upisao je na insistiranje majke, a indeks mu je trebao da bi dobio besplatnu markicu za prevoz. Na fakultetu je “upao” u društvo dece najistaknutijih porodica u Beogradu, koji su ga povukli ka uspehu, a onda su ga marljiv rad i malo sreće lansirali među samu elitu.

Profesor dr Dejan Ilić, svetski priznati naučnik, inovator, istaknuti privrednik i naučni savetnik nemačke države, više puta je bio proglašavan za najboljeg menadžera i inovatora u Nemačkoj. Pod njegovim vođstvom procvetala je kompanija Varta, osmislio je preko 700 patenata, a Oskara za inovacije dobio je sa tehnološkom kompanijom Ari. Kako i sam danas kaže: "Da bi ste završili fakultet morate najpre da ga upišete". A njemu su se onda kockice same slagale. Kako je

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »