"Dobrodošao u svoju drugu otadžbinu": Predsednik Vučić dočekan u Emiratima uz 21 počasni plotun, voze ga u putinovom rols rojsu: Potpisano devet sporazuma! (video)

Blic 11.09.2022
"Dobrodošao u svoju drugu otadžbinu": Predsednik Vučić dočekan u Emiratima uz 21 počasni plotun, voze ga u putinovom rols…

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi i danas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Vučić je sinoć svečano dočekan uz 21 počasni plotun i himne, a njegov domaćin, šeik Mohamed bin Zajed al Nahijan, pozdravio ga je rečima "Dobrodošao u svoju drugu otadžbinu".

Unače, predsednik UAE je po Vučića poslao specijalno vozilo, automobil "rols rojs" koje se koristi samo u izuzetnim prilikama, a kupljeno je od ruskog predsednika Vladimira Putina. Vučić i Bin Zajed potpisali su devet sporazuma iz raznih oblasti. Predsednik Srbije se oglasio i na Instagramu, gde se zahavalio svom domaćinu na gostoprimstvu. - Dragi prijatelju, Mohamed bin Zajed, hvala na veličanstvenom prijemu i divnom prijateljstvu koje pokazujete prema Srbiji.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »