Pakao Putinove mobilizacije: Sirotinja iz ruskih zabiti plaća ceh ludila: U vojnim centrima haos, studente izvode sa fakulteta, žene plaču i krste se dok ispraćaju regrute (video)

Blic 23.09.2022
Pakao Putinove mobilizacije: Sirotinja iz ruskih zabiti plaća ceh ludila: U vojnim centrima haos, studente izvode sa…

Prvi dan prve mobilizacije u Rusiji od Drugog svetskog rata doveo je do svađa i haosa u vojnim centrima. Školski nastavnici su primorani da podele obaveštenja o regrutovanju. Muškarci su imali sat vremena da spakuju svoje stvari i pojave se u centrima. Na društvenim mrežama se šire snimci žena koje jecaju dok šalju svoje muževe i sinove da se bore u Ukrajini.

Mnogi Rusi pokušavaju da napuste svoju zemlju nakon što je predsednik Vladimir Putin u sredu najavio delimičnu mobilizaciju pošto su ruske snage koje se bore u Ukrajini pretrpele velike gubitke. Pojavili su se prvi znaci protesta i čini se da bi Rusija mogla da angažuje daleko više od 300.000 novih regruta jer se pozivi dele čak i u malim, udaljenim gradovima. Jedna žena u malom selu u Zakamenskom regionu u Burjatiji, u istočnom Sibiru, rekla je da je prvi put

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »