"Reč je o tehničkoj stvari": Selaković objasnio šta se krije iza sporazuma potpisanih sa Rusijom u Njujorku, pa otkrio: "Srbija neće priznati rezultate referenduma u Donbasu"

Blic 25.09.2022
"Reč je o tehničkoj stvari": Selaković objasnio šta se krije iza sporazuma potpisanih sa Rusijom u Njujorku, pa otkrio…

- Reč je o tehničkoj stvari. To je nešto što se potpisuje od 1996. godine. Teme tog sporazuma su konsultacije o bilateralnim odnosima, multirateralnim aktivnostima. Nema bezbednosne politike kao teme - ističe Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova povodom reakcija zapadne javnosti u vezi sa potpisivanjem Plana konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za naredne dve godine.

Potpisivanje tog plana izazvao je, između ostalog, žestoku reakciju izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Viole Fon Kramon koja je to nazvala "ozbiljnim skandalom" i protumačila čak kao "signal da se zamrznu pristupni pregovori u EU". -Vlada je svakako u prilici i da odbije takav plan, ali ne vidim nešto sporno u tom planu do traženja razloga da se Srbija disciplinuje. Mi se konsultujemo sa svim država pogotovo onim koji su nepriznavači nezavisnosti Kosova -

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »