Рагуш (СНС): Седница Председништва и Главног одбора СНС у недељу, не треба бринути за Вулина

Бета 19.10.2022

Заменица шефа посланичке групе "Александар Вучић - Заједно можемо све" у скупштини Србије Марина Рагуш изјавила је данас да ће седница Председништва и Главног одбора Српске напредне странке (СНС) на којој би требало да се расправља о будућим министрима бити одржана у недељу, 23. октобра.

Одговарајући на питање у емисији "Прави угао" на Радио-телевизији Војводине каква судбина чека министра унутрашњих послова Александра Вулина због ставова које износи у јавности, Рагуш каже да "не зна, али да ће се све знати у недељу".

"Све и да знам, мислим да не би било у реду да причам пре недеље. Али мислим да не треба бринути за политичку судбину Александра Вулина", рекла је она.

На исто питање за министарку рударства и енергетике Зорану Михајловић, Рагуш је поновила да не зна и да ће се све видети у недељу, али да је "свако слободан да изрази свој став", наводећи да су расправе на страначким седницама "оштрије и драматичније" од парламентарних заседања.

Говорећи о оснивању "Српског блока", који најављује председник Србије и СНС Александар Вучић, Рагуш истиче да је то још увек само идеја и да се не знају његови обриси.

"Српски блок треба да окупи оне који ће процењивати српске националне интересе на првом месту. Мислим да је суштина Српског блока да рефлекторски осветли оне људе који разумеју шта значи србофилија", навела је она.

По њеним речима, тренутно је видљива "хистерија" на оба пола, било када је реч о љубави према Истоку, било према Западу.

"У целој тој какофонији ми не видимо оно што је најзначајније, а то су људи који заиста воле ову отаџбину, немају резервну и процењују по први пут можда шта су конкретни, прагматични српски национални интереси без обзира на захтеве и једних и других", казала је Рагуш.

На питање да ли је оснивање тог блока "прочишћавање редова Српске напредне странке", Рагуш каже да то није идеја, већ да бок представља окупљање не само политичких партија и покрета, већ и свих оних личности које нешто значе у Србији.

"Персонално не бих говорила о томе, да се не огрешим о некога, али знам многе интелектуалце који на тај начин размишљају. Неки су у пензији, неки нису, има их по нашим институтима, имала сам прилике да са њима сарађујем", казала је Рагуш.

Истакла је да су неки врло млади, али са "врло издефинисаном националном свешћу", које "не интересује ни Исток ни Запад".

Истакла је да је позив за приступање у тај блок свима већ упућен и да свако ко се види у тој причи, ко за себе сматра да је србофил, "а не зилот Истока и Запада", биће добродошао у тај потенцијални "Српски блок".

(Бета, 10.19.2022)

Повезане вести »

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »