Francusko-nemački predlog postigao uspeh i prihvata se? Dve strane o njemu govore "na kašičicu", a šef Nemačke države otkrio kako stvari stoje

Blic 02.12.2022
Francusko-nemački predlog postigao uspeh i prihvata se? Dve strane o njemu govore "na kašičicu", a šef Nemačke države…

Evropski zvaničnici ga podržavaju, prištinski premijer Aljbin Kurti hoće o njemu da razgovara, a ne bi bilo iznenađenje ni da se nađe da se nađe kao deo pregovora Srbije sa EU u okviru Poglavlja 35 o Kosovu. Zato je sva prilika da se nemačko - francuski predlog u javnosti, ali i iza kulisa, "vrti", da se o njemu razgovara, a ako se pita nemački šef države Frank Valter Štajnmajer, taj dokument za sada "ima uspeh i prihvata se".

Doduše, kakav uspeh je u pitanju, i šta se tačno prihvata, nepoznanica je, jer je ovaj papir malo ko zaista i video, i sve što se o njemu do sada zna, svodi se na nivo spekulacija i nezvaničnih informacija. Međutim, ako je suditi po onome što kaže Štajnmajer, pomaka ima, a cela EU, navodi, "ima interes da dođe do normalizacije odnosa". - Radujem se zato što je nemačko-francuski predlog sada postigao uspeh i prihvata se. To bi moglo da ohrabri strane kojih se tiče.

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »