SSP: Srbija u gotovo potpunom medijskom mraku, podrška televizijama N1 i Nova S

Beta 06.12.2022

Stranka slobode i pravde (SSP) podržala je danas odluku televizija N1 i Nova S da privremeno obustave emitovanje programa u znak protesta zbog odugovlačenja Saveta REM da dodeli petu nacionalnu frekvenciju.

Poslanica SSP i članica Komiteta za informisanje Saveta Evrope, Jelena Milošević ocenila je da je Srbija "u gotovo potpunom medijskom mraku".

"Bez slobodnih medija, u Srbiji neće biti slobode. Mediji su stub društva, stub demokratije", ocenila je Milošević a prenela SSP.

Podsetila je da na dan kada su "jedine dve profesionalne televizije" u Srbiji obustavile program, u Parizu zaseda Komitet za informisanje Saveta Evrope.

"U izveštaju Rikarda Gutiereza, generalnog sekretara Evropske federacije novinara, Srbija se pominje kao jedna od zemalja u Savetu Evrope koja najviše krši slobodu medija. Pretnje novinarima, pritisci od strane režima, uvrede, gušenje kritičkog mišljenja samo su neki od alarma da je medijska situacija u Srbiji katastrofalna", navela je Milošević.

Dodala je da su članovi Komiteta za informisanje Saveta Evrope "detektovali Srbiju kao zemlju u kojoj gotovo da i ne postoji sloboda medija".

"I to je slika koju Srbija šalje u svet dok njeni građani žive u medijskom mraku izloženi svakodnevnoj, nezapamćenoj propagandi režimskih glasila", navela je poslanica SSP.

Televizije N1 i Nova S od ponoći ne emituju redovni program, a na ekranu je na crnoj pozadini ispisana poruka "Mrak u Srbiji bez slobodnih medija".

Ista poruka podeljena je i na društvenim mrežama tih televizija bez dodatnih informacija, a njihovi portali rade bez prekida.

Televizije N1 i Nova S posluju u okviru medijske kompanije "Junajted medija" (United Media).

(Beta, 12.06.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »