MK Grupa dala 10 miliona dinara za zaposlene koji su postali roditelji (VIDEO)

Beta 20.12.2022

U okviru programa "Podrška porodici" MK grupa (MK Group) je danas zajedno sa AIK bankom, dala ukupno 10 miliona dinara za 160 parova zaposlenih koji su se ostvarili u ulozi roditelja ove godine.

Novčane subvencije roditeljima dodeljene su na skupu koji su otvorili potpredsednik MK grupe Aleksandar Kostić i ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Darija Kisić."Lepe vesti za kraj godine, da je naša MK porodica bogatija za 160 beba naših zaposlenih i da se više dece rodilo ove godine nego prošle. Nastavićemo da kroz našu društvenu odgovornost i razvoj poslovanja u Adria regiji gradimo bolji svet za našu decu", rekao je Aleksandar Kostić.

Ministarka Darija Kisić istakla je da je porodica najveće bogatstvo i da je zato svaka vrsta podrške roditeljima u zasnivanju porodice i odgajanju dece od velikog značaja.

"Hvala MK grupi i AIK banci na podršci porodicama svojih zaposlenih. Ovo su primeri društveno odgovornih kompanija, koje su prepoznale značaj porodice i zadovoljstva svojih zaposlenih jer su porodice naše najveće bogatstvo. Zato ćemo u narednom periodu raditi zajedno da podržimo naše roditelje i da uskladimo rad i roditeljstvo, da imamo više vremena za najmlađe i za porodicu", navela je Kisić.

Visina subvencija koje su ranije dobijali zaposleni MK grupe i AIK banke kroz program "Podrška porodici" od ove godine je duplirana.

Za šest godina programa na ovaj način podržano je preko 790 porodica i 1.300 beba zaposlenih ukupnom sumom od 47 miliona dinara.

"Briga o zaposlenima i zajednici u kojoj poslujemo je integralni deo našeg poslovanja. Raduje me da broj novorođenih beba raste iz godine u godinu, a AIK banka nastavlja da pruža podršku ne samo zaposlenima, već i zajednicama u kojima posluje. Želimo i verujemo da svi zajedno treba da budemo kreatori lepše i bolje budućnosti za našu decu", rekla je predsednica Izvršnog odbora AIK banke Jelena Galić.

Pored uručenja novčanih nagrada zaposlenima iz Srbije, Slovenije i Hrvatske, na skupu je svečano obeležena uspešno završena realizacija donacija porodilištima u Adria regionu.

"Posebno smo ponosni što smo ovaj naš interni program proširili donacijama za sedam porodilišta, u kojima se godišnje rodi oko 16 hiljada beba. Tako smo pružili podršku ne samo mladim porodicama naših zaposlenih, već i roditeljima širom regiona", rekao je generalni direktor MK grupe Mihailo Janković.

Donacije su primila porodilišta u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Hrvatskoj, a ukupna vrednost programa "Podrška porodici" u proteklih godinu dana iznosila je 700.000 evra.

U Srbiji je donacija vredna 100.000 evra upućena Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dr Dragiša Mišović", a iskorišćena je za nabavku najsavremenijeg laparoskopskog stuba, koji će posebnu primenu imati u lečenju steriliteta, kako bi žene koje iz cele Srbije dolaze u ovu zdravstvenu ustanovu mogle da se ostvare u ulozi majke.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

(Beta, 12.20.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »