Koalicija NADA: Doneti mere za povećanje stočnog fonda u Srbiji (VIDEO)

Beta 20.01.2023

Koalicija NADA zatražila je danas od Ministarstva poljoprivrede da donese mere za pospešivanje razvoja stočarstva i povećanja stočnog fonda u Srbiji, jer je, kako je navedeno, sve manja domaća proizvodnja dovela do toga da je na srpskom tržištu sve više uvezenog mleka sumnjivog porekla.

"Procenjuje se da smo za prvih jedanaest meseci prošle godine uvezli mleko i mlečne proizvode u vrednosti od 166 miliona evra, što je nedopustivo za poljoprivredno orijentisanu ekonomiju kakva je naša. Ukoliko se obistine najave da će umesto povećanja subvencija, farmerima biti uskoro smanjena otkupna cena sirovog mleka, to će gotovo uništiti ovu granu poljoprivrede", izjavio je narodni poslanik, potpredsednik Novog DSS Zoran Sandić.

Vojislav Mihailović, potpredsednik Skupštine Srbije, predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, koju čini Novi DSS i POKS, istakao je da se stočni fond u Srbiji rapidno smanjuje iz godine u godinu, a da nadležno ministarstvo nije donelo adekvatne mere da to zaustavi, zbog čega Srbija došli u situaciju da, umesto domaćeg, građani piju mleko iz Poljske i drugih zemalja, često upitnog kvaliteta.

"Tražimo od Vlade Srbije da umesto ulaganja ogromnih sredstava u projekte poput Nacionalnog stadiona, preusmeri ih u poljoprivredu, koja je uvek bila ključna za privredni razvoj Srbije", izjavio je Mihailović.

(Beta, 01.20.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »