Брнабић: Србија отворена за сарадњу са свим нивоима власти у БиХ

Бета 01.02.2023

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас током састанка са високим представником међународне заједнице у Босни и Херцеговини (БиХ) Кристијаном Шмитом да Србија опредељена и отворена за развој добросуседских односа и билатералне сарадње са БиХ, што обухвата како сарадњу са њеним централним, тако и са ентитетским властима.

Она је истакла да је Србија гарант Дејтонског споразума, те да поштује територијални интегритет БиХ, саопштено је из Владе Србије.

Према њеним речима, Србија такође пружа многе могућности, посебно младима, за развој њихових потенцијала, улаже у савремене технологије и ИТ, али је такође веома отворена да са Босном и Херцеговином гради мостове на свим пољима.

Брнабић је рекла да се радује сарадњи са новим сазивом Савета министара Босне и Херцеговине.

Премијерка је током разговора у Влади Србије још једном подвукла да је и председник Александар Вучић у континуитету у претходним годинама слао позитивне сигнале и да наставља са таквом политиком, уједно истакавши да су безбедност, стабилност и економски развој у интересу читавог региона, пише у саопштењу.

Високи представник Шмит сагласио се са премијерком да је стабилност региона и његов економски развој изузетно важан, као и да у Београду види искреног сарадника и партнера.

(Бета, 02.01.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »