DS: Srbija nije zemlja slobodnih i ravnopravnih ljudi, tolerancije i jednakosti

Beta 03.02.2023

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da ciljevi koje je postavila pre 33 godine, kada je obnovljen rad DS, još nisu postignuti, odnosno da Srbija nije postala zemlja "slobodnih i ravnopravnih ljudi, zemlja solidarnosti, tolerancije i jednakosti, ravnopravna i razvijena članica porodice evropskih zemalja".

U saopštenju povodom te godišnjice, DS je najavila da će raditi na daljoj unutarstranačkoj reformi kao i da će se "boriti zajedno sa partnerima u opoziciji za normalnu Srbiju i slobodne i poštene izbore kao prvom koraku na tom putu".

"Demokratska stranka je donela čvrstu odluku da raskine sa štetnim praksama i da se potpuno posveti javnom interesu. Mi smo sa građanima kada je potrebno da budemo solidarni, da pomognemo progonjenima, diskriminisanima, marginalizovanima", stoji u saopštenju DS.

Ideju o obnovi rada DS pokrenula je novembra 1989. godine grupa od 13 intelektualaca, među kojima su bili Dragoljub Mićunović, Borislav Pekić, Vojislav Koštunica i Kosta Čavoški.

Skupština na kojoj je doneta odluka o obnavljanju rada DS održana je 3. februara 1990. a za prvog predsednika stranke izabran je Dragoljub Mićunović.

(Beta, 02.03.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »