Fifa nominovala Skalonija, Ančelotija i Gvardiolu za nagradu najbolji trener godine

Beta 09.02.2023

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) saopštila je danas uži krug kandidata za najboljeg trenera u 2022. godini, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Među kandidatima u muškom delu su trener Real Madrida Karlo Ančeloti, selektor Argentine Lionel Skaloni i šef stručnog štaba Mančester sitija Pep Gvardiola.

Ančeloti je u protekloj godini vodio madridski tim do 14. titule prvaka Evrope, a takođe su osvojili i Superkup Evrope i titulu u Primeri.

Gvardiola je sa Sitijem osvojio drugu uzastopnu titulu u Premijer ligi, dok je Skaloni vodio Argentinu do treće titule prvaka sveta.

U ženskoj konkurenciji u trci za nagradu se nalaze trener Liona Sonja Bompastor (osvojila Ligu šampiona), selektorka Engleske Sarina Vigman, koja je sa tom reprezentacijom osvojila titulu prvaka Evrope i selektorka Brazila Pia Sundhage (pobednica Kupa Amerike).

U petak će biti objavljeni nominovani za najboljeg fudbalera i fudbalerku, kao i za nagradu Puškaš za najbolji gol.

Pobednike će odrediti međunarodni žiri sastavljen od selektora svih muških i ženskih reprezentacija, njihovih kapitena i novinara koji predstavljaju svoju državu. Javnost može da glasa putem sajta Fife.

Ceremonija dodele nagrada održaće se 27. februara u Parizu.

(Beta, 02.09.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »