Momirović: EXPO 2027 važniji je od obilaznice oko Beograda, Beograda na vodi i brze pruge

Beta 09.02.2023

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je budući kompleks EKSPO (EXPO) 2027, gde će se nalaziti Nacionalni stadion, važniji je od obilaznice oko Beograda, Beograda na vodi i brze pruge Beograd-Novi Sad.

"Budući EКSPO 2027 biće prava revolucija na polju nekretnina u našem gradu jer će promeniti perspektivu Beograda, ali i Novog Sada i čitave Srbije, jer je to projekat koji će generisati na samo nove poslove u građevinskoj industriji, već i u sektorima turizma i drugih usluga", kazao je Momirović posle dodele Uverenja o položenom stručnom ispitu za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti.

Na kompleksu EXPO 2027 je pored izgradnje Nacionalnog stadiona planirana i izgradnja pratećih smeštajnih, komercijalnih kapaciteta i izložbenog prostora, a prostiraće se na oko 167 hektara.

Momirović je rekao da će taj projekat u infrastrukturnom smislu „raširiti“ glavni grad i biti veza Beograda sa aerodrom „Nikola Tesla“ koji će utrostručiti broj putnika.

On je naveo da je u poslednjem kvartalu 2022. godine promet stanova u Srbiji iznosio 1,2 milijarde evra, a samo u Beogradu više od 800 miliona evra, dok je prošle godine promet nekretnina iznosio 7,5 milijardi evra

„Svake godine imamo preko tri milijarde evra investicija u infrastrukuturu. Završavamo obilaznicu oko Beograda, Beograd na vodi je sada aktuelan projekat, a uspeli smo i da spojimo dva najveća grada najbržom železnicom u Jugoistočnoj Evropi", kazao je Momirović.

(Beta, 02.09.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »