Antonijević u Markeru: Teško krivično delo ako se dokaže da su desničari za skup u Beogradu imali podršku iz inostranstva (VIDEO)

Insajder 16.02.2023  |  Insajder
Antonijević u Markeru: Teško krivično delo ako se dokaže da su desničari za skup u Beogradu imali podršku iz inostranstva…

Pozivi na rušenje ustavnog poretka Srbije, ubistva i druge poruke sa jučerašnjeg desničarskog skupa protiv "francusko-nemačkog predloga za Kosovo i Srbiju" u Beogradu predstavljaju krivično delo, izjavio je u Markeru pravnik Milan Antonijević. On je rekao da to može biti i teži oblik krivičnog dela ukoliko bezbednosne službe utvrde da su učesnici skupa imali podršku iz inostranstva.

Antonijević je rekao da je država i ranije trebalo ozbiljno da shvati grupu "Narodne patrole", koja je organizovala jučerašnji skup, a protiv koje su podnošene krivične prijave zbog nasilja. "Očigledno je tužilaštvo ranije bilo blagonaklonije prema tome i 'Narodnim patrolama', nije ozbiljno shvatalo pretnje po bezbednost a sada kada se to primaklo državi i najvišim državnim organima, onda se pravovremeno i na adekvatan način reagovalo", naveo je Antonijević.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »