Profesorka Jerinić u Markeru: Slučaj premeštanja tužiteljki govori da reforma pravosuđa ništa nije promenila (VIDEO): Slučaj premeštanja tužiteljki govori da reforma pravosuđa ništa nije promenila (VIDEO)

Insajder 02.03.2023  |  Insajder
Profesorka Jerinić u Markeru: Slučaj premeštanja tužiteljki govori da reforma pravosuđa ništa nije promenila (VIDEO)…

Slučaj premeštanja tužiteljki Višeg tužilaštva pokazuje da nedavna reforma pravosuđa "ništa suštinski nije promenila", već da je to bilo "prepakivanje postojećeg sistema kako to odgovara Srpskoj naprednoj stranci (SNS)", izjavila je u "Markeru", Jelena Jerinić, profesorka Ustavnog prava na Univerzitetu Union, narodna poslanica Zeleno-levog kluba i zamenica predsednika Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

U Beogradu je danas održan skup podrške Bojani Savović i Jasmini Paunović, tužiteljkama u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje su premeštene nakon rada na slučaju malverzacija u Elektroprivredi Srbije (EPS) kad je uhapšeno šest osoba. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sve to u stvari "politička hajka" na višeg javnog tužioca Nenada Stefanović. Na pitanje da li je činjenica da je deo opozicije danas učestvovao na protestu dodatni argument

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »