Zajedno: Završeni prvi unutarstranački predizbori, počinje demontaža partijske države (FOTO/VIDEO)

Beta 13.03.2023

Stranka Zajedno, završetkom prvih stranačkih predizbora za gradonačelnika Beograda, na kojima je najviše glasova osvojio Đorđe Miketić i praktično počinje sa demotažnom partijske države, rečeno je danas u toj političkoj partiji.Kopredsednik Zajedno Biljana Stojković izjavila je da je ta partija, organizovanjem prvih u istoriji predizbora želela da pokaže kako se pobeđuje partijska država, te da time doprinese demokratizaciji društva.

Ona je novinarima rekla da će Zajedno i u narednom periodu nastaviti sa organizovanjem predizbora za sve nivoe vlasti i time doprineti da, kako je kazala, Srbija postane demokratsko i civilizovano društvo.

Na predizborima koji su trajali od kraja februara do sinoć Miketić je osvojio 26,57 odsto glasova, odnosno najviše od ukupno sedam kandidata.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svim kandidatima kao i sa kopredsednikom Nebojšom Zelenovićem, najavio da će svi kandidati nastaviti da rade kao tim.

Kazao je da je u svim programima bilo mnogo dobrih predloga i ideja za bolje funkcionisanje grada Beograda, te ocenio da je Zajedno, svojim predizborima napravila "malu revoluciju".

Dodao je da je bilo više od 10.000 zainteresovanih građana za učešće na preizborima, a da je registrovano za glasanje njih više od 6.000.

Prema njegovim, rečima, Zajedno se zalaže da Beograd bude bez urbanističkog kriminala i urbanističkog haosa, da postane zelena svetska metropola u kojoj će ljudi moći da žive od svog rada.

Pozvao je sve građane da im se pridruže i da, kako je kazao, "zajedno skockaju Beograd".

Na unutarstranačkim izborima učestvovali su i Milan Bjelica, Dušan Marković, Miloš Baković Jadžić, Slađana Stojsavljević, Jovan Vujasinović i Dejan Atanacković.

Monitoring izbornog procesa je obavio Biro za društvena istraživanja (BIRODI) čiji je predstavnik Zoran Gavrilović najavio da će ta organizacija uskoro objaviti svoju analizu.

Cilj unutarstranačkih predizbora je da građani sami biraju one koji će ih predstavljati, a ne da se to radi u strančkim kabinetiima.

(Beta, 03.13.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »