Nema čarter letova, cene malo "jače" ali Srbi sve češće letuju u Hrvatskoj! Ovo je glavni razlog za odmor na Jadranu (foto)

Blic 25.03.2023
Nema čarter letova, cene malo "jače" ali Srbi sve češće letuju u Hrvatskoj! Ovo je glavni razlog za odmor na Jadranu…

Turisti iz Srbije češće letuju u Hrvatskoj nego pre i razloga za to je više jer dok mnogi koriste godišnji odmor da posete rodbinu i prijatelje u toj zemlji, ljubiteljima Jadranskog mora odgovara i blizina letovališta. Ono što ih delom stavlja u nedoumicu su cene. Međutim, lepotama hrvatskog primorja je teško odoleti i zbog toga će veliki broj putnika iz Srbije i ove turističke sezone krenuti put Rovinja, Makarske, Hvara, Paga i drugih mesta i ostrva.

Turizam je glavna industrijska grana u Hrvatskoj i ona spade u jednu od najposećenijih destinacija na Mediteranu. - Hrvatska ostrva su izuzetno atraktivna za naše putnike i to su uglavnom individualna putovanja. Nema organizovanih čarter letova i autobuskih prevoza kao što ima za Crnu Goru i za Grčku. Samim tim je atraktivna za samostalnu organizaciju-kaže za “Blic” Milan Lainović iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta). Na sajtovima turističkih

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »