Ovo su 3 posećena mesta na otvorenom na kojima bi moglo da bude zabranjeno pušenje: Novi detalji predloga koji je izazvao burne reakcije u Srbiji

Blic 24.03.2023

Predlog ministarke zdravlja Danice Grujičić da se pušenje zabrani u svim zatvorenim javnim prostorima naišao je na različite reakcije među građanima. Dok jedni podržavaju odluku, drugi u slučaju zabrane planiraju da se odreknu kafića i restorana, a ugostitelji su na mukama jer im pomisao na manji promet uliva strepnju. Ipak, se saznaje iz Ministarstva zdravlja, zatvoreni prostori nisu jedina mesta u kojima bi pušenje moglo da bude zabranjeno. Na spisku se nalaze i visoko frekventni delovi gradova.

- Konzumiranje duvanskog dima i elektronskih cigareta biće zabranjeno na autobuskim stajalištima, dečijim igralištima i sportskim manifestacijama - potvrdila je za Telegraf.rs pomoćnica minstarke zdravlja Jelena Janković. Kako je Blic već pisao, novim nacrtom zakona predviđena je potpuna zabrana pušenja u svim zatvorenim prostorima. Ovo je samo prvi korak, a da bi zabrana zaživela u praksi, potrebno je da zakon prođe Vladu Srbije i da ga usvoji skupština.

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »