Заједно: Отказана трибина опозиционих посланика у Лесковцу биће ипак у петак у ресторану

Бета 30.03.2023

Трибина под називом "Да ли Београд види Лесковац", на којој је требало да говоре опозициони посланици, отказана је касно синоћ, саопштила је данас странка Заједно.

Како су навели, трибину у Лесковцу отказала је директорка градског Центра за стручно усавршавање, Анђела Костић Минић, а Југпресс као организатор трибине обавестио је јавност да ће трибине ипак бити у петак од 19 сати, али у Ресторану "Чаршија".

На трибини у петак говориће председник Демократске странке Зоран Лутовац, копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић, представник Не давимо Београд Роберт Козма и председник Покрета СРЦЕ Здравко Понош.

Иако је организатор трибине претходно договорио коришћење простора јавне установе - Центра за стручно усавршавање, његова директорка која је из Српске напредне странке (СНС) је ипак накнадно одлучила да повуче гостопримство "и тако покаже да у Лесковцу у просторима у јавном власништву нема места за гласове и мишљења оних грађана који не верују само владајућој већини", навела је странка Заједно.

Посланик Заједно из Лесковца, Небојша Цакић, оценио је да тај случај доказује колико је тешко бавити се у унутрашњости Србије опозиционим радом.

"До сада није било проблема при организовању опозиционих скупова и да ово је први пут да се на овакав начин покушава спречавање опозиционог деловања, рекао је Цекић.

Он је указао да, "уместо да свима нама у граду Лесковцу буде част и задовољстово да угостимо три председника Посланичких група у Скупштини Србије и човека који је био други на последњи председничким изборима, и искористимо њихово присуство да их упознамо са проблемима најнеразвијенијег град у Србији, локална власт чини све што може да спречи одржавање трибине".

(Бета, 03.30.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »