Eksplozija nasilja nad ženama posle Uskrsa: "Za praznike se više troši, a onda muškarci za besparicu krive žene, tako kreću svađe, pa batine..."

Blic 23.04.2023
Eksplozija nasilja nad ženama posle Uskrsa: "Za praznike se više troši, a onda muškarci za besparicu krive žene, tako…

Nasilje u porodici i nasilje nad ženama nisu zaobišli ni uskršnje praznike kada je zabeleženo više brutalnih slučajeva napada na žene, od kojih su se čak tri desila u istom danu! Samo dan posle Uskrsa, policajci su u Bečmenu, Boru i Surčinu uhapsili trojicu muškaraca koji su osumnjičeni za nasilje nad ženama, svega nekoliko dana kasnije u Kladovu je uhapšen muškarac koji je udarao i gušio bivšu suprugu.

- Za praznike je simptomatično da imao porast nasilja. Mi godinama evidentiramo porast nasilja u situacijama tokom i posle praznika, o tome godinama pričamo. Znate, porodice su na okupu, tu se više i pije i troši, bahati. Onda, kada ti praznici prođu, kada se svedu računi i kada se vidi da para nema i da je potrošeno ono što je trebalo i što nije trebalo krenu svađe - kaže za "Blic" Vesna Stanojević, direktorka Sigurne kuće. Objašnjava da muškarci tada obično

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »