"Mom sinu ne pada na pamet da priđe toj školi": Potresne reakcije niza roditelja đaka OŠ "Vladislav Ribnikar": "Tu su stradala deca i lila je krv dečija"

Blic 21.05.2023
"Mom sinu ne pada na pamet da priđe toj školi": Potresne reakcije niza roditelja đaka OŠ "Vladislav Ribnikar": "Tu su…

Roditelji đaka OŠ "Vladislav Ribnikar" uključili su se večeras u emisiju "Utisak nedelje" i potresno komentarisali masakr koji se dogodio 3. maja, kada je učenik sedmog razreda te škole ubio devetoro svojih vršnjaka i domara, a ranio sedam osoba. U emisiju se uključio otac dečaka koji je preživeo pucnjavu u školi na Vračaru i istakao da se ovakvo nešto nije desilo u istoriji sveta.

- Nisam od samog starta razmišljao da pošaljem dete u školu. To je bila prirodna reakcija. Situacija je sve gora i gora. Tonu deca, tonu nastavnici. Smatram da je škola trebala da bude završena tog dana, 3. maja. Najviše me pogađa nedostatak empatije. "Ribnikar" nije izolovana škola. Trebali smo stati i reći da je to kraj godine. Ispade da je briga za ocene veća nego briga zbog dece koju smo izgubili. Voleo bih da ljudi shvate i ne vidim svrhu okupljanja. Treba

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »