"Hteo sam da razgovaram sa Osmani, ona je odbila": Vučić u Kišinjevu: Rešavanje problema Kosova među glavnim tema, sve jasnije ko je odgovoran za nasilje (foto, video)

Blic 01.06.2023
"Hteo sam da razgovaram sa Osmani, ona je odbila": Vučić u Kišinjevu: Rešavanje problema Kosova među glavnim tema, sve…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Kišinjevu na Samitu Evropske političke zajednice, gde je imao susrete sa brojnim evropskim liderima, kao i kolegama iz regiona. Beograd i Priština su jedna od glavnih tema skupa, imajući u vidu zapaljivu situaciju na severu Kosova, koja je eskalirala pre nekoliko dana. O tome su govorili i Vučić, ali i prištinska predsednica Vjosa Osmani, kao i predsednik Francuske i nemački kancelar Emanuel Makron i Olaf Šolc.

Vučić je u Kišinjevu rekao da je "sve jasnije ko je odgovoran za nasilje i probleme na KiM i za one koji nisu saglasni sa nama". - Imao sam mnogo važnih sastanaka sa stranim zvaničnicima, sa mnogo važnih ljudi i svima je glavna tema Kosovo i Metohija - rekao je on. Kazao je da je jedna od glavnih tema, uz Ukrajinu, bilo rešavanje problema Kosova, kao i da prištinska delegacija nije želela da razgovara, iako je Beograd uvek raspoložen za razgovore. - Hteo sam da

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »