Ulica nije mesto za priču o kulturi: Intervju - Maja Gojković, ministar kulture i potpredsednik Vlade Srbije za "Novosti"

Večernje novosti 04.06.2023  |  Dragana Matović
Ulica nije mesto za priču o kulturi: Intervju - Maja Gojković, ministar kulture i potpredsednik Vlade Srbije za "Novosti"

VEOMA sam spremna na razgovor sa svim umetnicima u Srbiji, na isti dijalog koji se u ovoj kući vodi već 2,5 godine otkako sam ministar kulture. Ovde slobodno dolaze svi, diskutujemo o dobrim i lošim stranama iz svih oblasti umetnosti. Niko nema pravo da stavi tapiju na umetnost. Jednako su svi dobrodošli, a ulica nije mesto na kome će se razgovarati i rešavati bilo kakve stvari, s tim što ne sporim da svako ima pravo na političke proteste i da zahteva i traži šta god hoće.

Foto: Zoran Jovanovic Ovo u razgovoru za "Novosti" kaže Maja Gojković, ministar kulture i potpredsednik Vlade Srbije, povodom kritika nekih glumaca upućenih aktuelnoj vlasti, a posebno o istupima glumaca Nikole Koja i Dragana Bjelogrlića. - Svako ima pravo na političko delovanje, da bude član neke stranke i da je podržava, ali niko nema pravo da vređa pristalice drugih stranaka - kaže Gojković. - Reagovala sam zbog načina na koji se Kojo obratio ljudima koji su

Povezane vesti »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »