Protest Srbija protiv nasilja: Građani ispunili plato ispred Skupštine Srbije i Pionirski park

Beta 24.06.2023

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" ispunili su plato ispred zgrade Skupštine Srbije u centru Beograda, uoči početka osmog protesta.

Kako javlja reporter agencije Beta, građani i dalje iz pristižu iz pravca Bulevara Kralja Aleksandra, odakle dolaze na plato ispred Skupštine, a pun ljudi je i obližnji Pionirski park.

Okupljeni nose transparente kojima pozivaju vlasti na ispunjenje zahteva protesta, među kojima je i smena članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i RTS-a.

Nakon okupljanja ispred Doma Narodne skupštine najavljena je šetnja i blokada autoputa kod Autokomande.

Protesti su počeli posle dve tragedije u Beogradu i okolini Mladenovca, u kojima je ubijeno 18 uglavnom dece i mladih ljudi.

Među zahtevima protesta je gašenje štampanih medija i ukidanje programa i nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje i mržnju kao i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina.

Na protest "Srbija protiv nasilja" pozivaju opozicione parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, ali naglašavaju da protest nije politički.

(Beta, 06.24.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »