Završena blokada saobraćaja kod Autokomande na protestu Srbija protiv nasilja

Beta 24.06.2023

Učesnici osmog protesta "Srbija protiv nasilja" u Beogradu počeli su da se razilaze sa autoputa kod Autokomande večeras oko 21 čas, na poziv jednog od studenata.
Prethodno su još jednom pročitani zahtevi protesta i najavljeno je da se od njih neće odustati. Građani su od nešto pre 20.00 do posle 21.00 šetali autoputem od Autokomande do Mostarske petlje, gde se i sada nalaze. Kako javlja reporter agencije Beta, saobraćaj na delu autoputa kod Mostarske petlje oko 21.00 još nije normalizovan. Na protest "Srbija protiv nasilja" pozvale su opozicione parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, koji su  naglasili da protest nije politički. Među zahtevima protesta je smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora Bezbednosno informativnencije Aleksandra Vulina, članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i rukovodstva Radio televizije Srbije, i gašenje štampanih medija i ukidanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje i mržnju.

Povod za organizovanje protesta bile su dve tragedije u kojima je početkom maja, u Beogradu i u okolini Mladenovca, ubijeno 19 osoba.

(Beta, 06.24.2023)

Povezane vesti »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »