Kovačević (Nova D2SP): Loš potez smena ministra privrede pre pronalaženja zamene

Beta 27.06.2023

Predsednik Nove - Da se struka pita Vladimir Kovačević ocenio je danas da je smena ministra privrede Radeta Baste loš potez Vlade Srbije jer nije obezbeđeno da ga neko zameni na toj izuzetno važnoj funkciji.

"Performans oko izlaska ministra privrede Radeta Baste iz Vlade Srbije i ponižavajući način na koji se to sprovodi potvrđuje da koncept po kojem se danas vlada u Srbiji zapravo ne postoji, ne poštuje se sistem, niti procedure koje državu odvajaju od anarhije", naveo je Kovačević u saopštenju.

On je istakao da se samo preko portfelja nekolicine ministarstava u Srbiji ostvaruju prihodi za državu - ministarstava građevinarstva, poljoprivrede, trgovine, energetike, rudarstva, turizma, a ponajviše Ministarstva privrede, koje objedinjuje sve ove aktivnosti.

Kako je dodao Kovačević, sva ostala ministarstva, kojih je gotovo četiri puta više u Vladi Srbije, troše novac države.

"Ministarstvo finansija je tehničko ministarstvo koje evidentira finansijske promene prihoda, rashoda i vodi računa o toku novca i likvidnosti države. Stoga je loš potez obezglaviti Ministarstvo privrede, ugasiti motore jednog od šest ministarstva koja proizvode novac za budžet države, radije i pre nego što se obezbedi zamena za izuzetno važno mesto ministra privrede u svakoj državi sveta sem u Srbiji", ocenio je on.

Kovačević smatra da je još lošije "onako usput, Ministarstvo privrede kao nevažno poveriti ministru finansija Siniši Malom", što je odluka premijerke Srbije Ane Brnabić.

"Siniša Mali nikada u životu nije imao dodir sa industrijom niti privredom pre nego što je ušao u Vladu Srbije", rekao je Kovačević.

(Beta, 06.27.2023)

Vlada Srbije »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »