Protest protiv nasilja: Obe trake autoputa kod Sava centra blokirane za saobraćaj

Beta 30.06.2023

Obe trake auto-puta kod Sava centra blokirane su nešto pre 18.00, kada je kolona vozila sa građanima i tehničkim organizatorima protesta "Srbija protiv nasilja" stigla iz Bubanj potoka.
Kako javlja reporter agencije Beta, prethodno je na tom auto-putu, na lokaciji kod nadvožnjaka došla i kolona vozila iz Šimanovaca koju su takođe činili građani i predstavnici stranaka koje tehnički organizuju protest. Kako je najavljeno, oni će na ovom mestu u znak protesta jer Vlada Srbije ne ispunjava građanske zahteve sa protesta, ostati do 20.00. Prilikom spajanja obe kolone sa učesnicima protesta čulo se skandiranje "Ostavke, ostavke" i "Vučiću odlazi".

Protest: Protestna kolona iz Bubanj potoka stigla do Voždovca

Protestna kolona automobila koja je u 16.30 krenula sa naplatne rampe Bubanj potok stigla je do Voždovca, a u međuvremenu se pridružilo stotinak automobila.

Kako javlja reporter agencije Beta, kolona koju predvode poslanici Narodne stranke Miroslav Aleksić, Demokratske stranke Srđan Milivojević i Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, kreće se brzinom od 20 kilometara na čas. Iz mnogih automobila se vijore srpske zastave, a duž puta od Bubanj potoka na više mesta okupile su se grupe građana koje su pozdravljale protest. Očekuje se da će se ova kolona za 15-tak minuta susresti sa kolonom koja je krenula iz Šimanovaca, koja je već kod Sava centra. Kako je najavljeno, tu će se protestu pridružiti i građani a saobraćaj će biti potpuno blokiran do 20.00.

Opozicija sporom vožnjom započela blokadu autoputa Beograd - Niš

Građani i predstavnici pojedinih stranaka, tehničkih organizatora protesta "Srbija protiv nasilja", otpočeli su nešto posle 16 sati sporu vožnju sa naplatnih rampi Šimanovci u jednom i Bubanj potok u drugom pravcu, u pravcu beogradskog Centra "Sava".

U obe kolone učestvuje između 20 i 30 vozila, a plan je da se laganom vožnjom, ne bržom od 50 kilometara na čas uspori saobraćaj na autoputu E-75 da bi se dve kolone oko 17 časova susrele kod Sava Centra gde će doći do potpune blokade autoputa.

(Beta, 06.30.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »