Parović: Gašić treba da se zabrine dok gleda hapšenje Veljovića u Crnoj Gori

Beta 24.07.2023

Predsednik Narodnog slobodarskog pokret Miroslav Parović je ocenio danas da ministar unutrašnjih oslova Bratislav Gašić "treba da se zabrine dok gleda hapšenje" bivšeg direktora policije u Crnoj Gori Veselina Veljovića.

"Zato je sada jako važno da mi iz opozicije sve snage usmerimo ka najslabijoj tački Vučićevog režima, a to je lični kriminal najviših nosilaca vlasti", rekao je Parović, u pisanoj izjavi.

Prema rečima Parovića, posle svih "optužbi inspektora Dušana Mitića i Slobodana Milenkovića u slučaju 'Jovanjica' vezano za učešće visokih državnih funkcionera Srbije u tom sramnom poslu proizvodnje i distribucije droge, Gašić, Vulin i naravno sam Vučić imaju sve više razloga da budu zabrinuti".

Međutim, "kako sa prljavom vodom ne bi otišla i beba, neophodno je da se građanima da garancija da nakon smene vlasti dolazi oročena vlada stručnjaka koja će imati mandat radikalnog obračuna sa mafijom uz obavezu da sačuva ustavni poredak zemlje i vojnu neutralnost".

On je ocenio i da je nešto kao što je hapšenje Veljovića, doskorašnjeg savetnika za bezbednost predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, "do nedavno bilo nezamislivo, a sada je to postala svakodnevnica".

(Beta, 07.24.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »