U Srbiji premijerno prikazana letelica koja hirurškom preciznošću pogađa metu 743 vojnika na Pasuljanskim livadama prikazalo modernizovanu opremu (foto)

Dnevnik 27.07.2023  |  Dnevnik.rs
U Srbiji premijerno prikazana letelica koja hirurškom preciznošću pogađa metu 743 vojnika na Pasuljanskim livadama…

Na vojnom kompleksu Pasuljanske livade 743 pripadnika Vojske Srbije su u okviru završne faze obuke na novouvedenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, izvršili pokazna gađanja. Najviši državni vrh i rukovodstvo Vojske Srbije prisustvovalo je događaju, a među njima su bili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, kao i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

Na poligonu je prikazano, u osam sekvenci, 56 ključnih sredstava ratne tehnike, a pripadnici vojske pripremali su se 15 dana. Najviše pažnje prisutnih privukli su novi modeli opreme i naoružanja, koji su kupovani ili proizvedeni u namenskoj industriji Srbije tokom ubrzane modernizacije srpske vojske poslednjih godina. Foto: Ministarstvo odbrane Prvi put je letela kineska izviđačko-borbena besposadna letelica CH-95, koja je bila izložena tokom izvođenja vojne vežbe

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »