Ako iz vlade izbaci zbcg lider Evrope sad na mukama: Ako Spajić ide sa manjinama i Demokratama, neće imati većinu bez glasova CIVISA i Ujedinjene!

Alo 02.08.2023
Ako iz vlade izbaci zbcg lider Evrope sad na mukama: Ako Spajić ide sa manjinama i Demokratama, neće imati većinu bez…

Lider Evrope sad Milojko Spajić najbliži je opciji da pravi vladu sa manjinama i sa Demokratama, ali nije siguran da li će za taj projekat dobiti podršku 41 poslanika, jer bez glasova poslanika CIVISA i Ujedinjene on taj naum ne može da sprovede u delo. Kako saznajemo, on će sačekati da Jakov Milatović obavi konsultacije sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka pa da onda utvrdi da li ima većinu za svoj plan ili nema.

Prema sazannjima "Borbe", ukoliko predstavnici CIVISA i Ujedinjene na sastanku kod Milatovića kažu da podržavaju da Spajić bude mandatar, to će lideru ES biti jasan siglan da ima 41 poslanika i da će on praviti vladu sa manjinama i Demokratama. Iz CIVISA su više puta saopštili da će Spajić snositi političku opdgovornost za vladu koju sastavi, ali da oni sebe ne vide u 41 poslanika podrške, već u najmanje 49 poslanika koji bi činili novu većinu. Spajić žuri da što

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »