Zeleno-levi front traži hapšenje odgovornih u Bačkoj Palanci za dve smrti usled strujnog udara

Beta 04.08.2023

Zeleno-levi front zatražio je danas da predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica i direktor lokalnog javno komunalnog preduzeća Komunalprojekt, Đuro Škrbić budu "pod hitno procesuirani" pošto su 13-godišnji dečak iz tog mesta i njegov deda stradali u strujnom udaru posle kontakta sa pokidanim kablovima.

Zeleno-levi front i Izbor za našu opštinu Bačka Palanka ocenili su u saopštenju da ostavke lokalnih zvaničnika povodom tog slučaja "nisu dovoljne" i da odgovorni za "pogibije koje su mogle biti sprečene, moraju biti uhapšeni".

"Problem sa kablovima je prijavljivan 27 puta nadležnim službama, počev od 19. jula, ali dok se nije dogodila tragedija kablove niko od nadležnih nije sklonio. Zahtevamo da predsednik opštine Branislav Šušnica i direktor javno-komunalnog preduzeća Komunalprojekt Đuro Škrbić budu pod hitno procesuirani kao direktno odgovorni za smrt dva čoveka", stoji u saopštenju.

Z.Ž. (66) je tokom nevremena koje je 21. jula pogodilo Bačku Palanku, poginuo kada je pokušao da skloni strujne kablove koji su pali na njegovu kapiju, a njegov unuk A. M. (13) je od strujnog udara poginuo 31. jula, jer kablovi pod naponom još nisu bili sklonjeni.

(Beta, 08.04.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »