"Kuća bez krova, zgrada bez prozora i vožnja bez dozvole": Blic" u dolini Gize: Evo kako izgleda unutrašnjost Keopsove piramide i ručak sa najskupljim pogledom na svetu (foto)

Blic 07.08.2023
"Kuća bez krova, zgrada bez prozora i vožnja bez dozvole": Blic" u dolini Gize: Evo kako izgleda unutrašnjost Keopsove…

Kada vam neko kaže Egipat, prva asocijacija su vam zasigurno piramide, tako su se logično i nama nametnule kao prvi izbor za obilazak znamenitosti ove mnogoljudne afričke zemlje. Imali smo luksuz da s nama ide i naš domaćin kod kog smo odseli u Novom Kairu, u prevodu - turistički vodič samo za nas i pouzdane informacije iz prve ruke, koje kao obični turisti zasigurno ne bismo mogli dobiti.

Taj dan u Egiptu nije bila superćelijska oluja, ali je vetar nosio pesak, prašina do nebesa nije dala oka otvoriti. Mustafa je već nestrpljivo čekao pred zgradom dok se nas šest potrpalo u kombi i avantura je mogla da počne. Za ovakve obilaske najbolje je uz automobil uzeti i lokalnog vozača, u Egiptu nije poželjno baš da vozite, izuzev ako imate iskustva sa vožnjom u kontra smeru, recimo bez vozačke dozvole... Putovanje od Novog Kaira do piramida traje oko sat

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »