Krkobabić: Za bezbednost Srba na Kosovu neophodan pouzdan garant, a to su SAD

Beta 12.08.2023

Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) Stefan Krkobabić ocenio je danas da je za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji Srbiji neophodan pouzdan i respektibilan garant, a to su Sjedinjene Američke Države (SAD).

On je naveo da imperativ ostaje formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), u skladu sa odlukama i načelima Ujedinjenih nacija.

"Za rešavanje pitanja naše južne pokrajine neophodno je jedinstvo. Slobodna debata, istinski dijalog, kritičko mišljenje i nezaobilazna valjana alternativa - to su sve preduslovi da prevaziđemo podvojenost i stignemo do suštinskog jedinstva", rekao je Krkobabić u intervjuu za list Politika.

Ocenio je da je neophodno hitno i sveobuhvatno smirivanje situacije i nastavak dijaloga.

Upitan o socijalno garantovanoj penziji, Krkobabić je objasnio da je to poseban vid socijalnog davanja, u iznosu ne manjim od 100 evra, starijima od 65 godina koji nemaju navršenih 15 godina staža da bi ostvarili pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći i nemaju druge prihode.

"Dobro je što su penzije redovne i sigurne i što, konačno, penzije prate plate. Napominjem da su i socijalno garantovana 'penzija' i takozvana 13. penzija posebni instituti jedne nove sveobuhvatne socijalne politike i ne treba ih dovoditi u vezu sa RF PIO", rekao je Krkobabić.

(Beta, 08.12.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »