Pokušaj razgovora vlasti i opozicije na RTS-u: Milenko Jovanov verbalno napadao Zorana Lutovca

Beta 14.09.2023

Tokom pokušaja razgovora predstavnika vlasti i opozicije na Javnom medijskom servisu RTS, funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov više puta je danas kazao predsednika Demokratske stranke (DS) Zoranu Lutovcu da će mu "zavaliti šamarčinu" i prekidao njegovo izlaganje govoreći o drugim temama, dok je atmosfera u studiju bila na ivici incidenata pa gledaoci zbog nadvikivanja nisu mogli da razaznaju o čemu je reč.

Lutovac je gostujući na RTS-u ponovio, prekidan stalnim dobacivanjem Jovanova, da opozicija u zahtevu koji je 11. septembra predat predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pisarnici Predsedništva, traži raspisivanje i održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

{Related:190153}

{Related:190178}

"Mi tražimo i ne odustajemo od toga da izbori budu razdvojeni", rekao je Lutovac i dodao da predstavnici opozicije koji tehnički organizuju proteste "Srbija protiv nasilja" ne bi tražili izbore da su njihovi zahtevi ispunjeni.

On je podsetio na izjavu Vučića od 2. jula, kada je rekao da će izbori odmah biti raspisani, ako opozicija to zvanično zatraži.

Lutovac je kazao da opozicija "traži poštene i slobodne uslove a ne izbore pod istim uslovima", kao i da će ukoliko takvih uslova ne bude odgovor biti nenasilna građanska neposlušnost.

"Pozivam sve građane nad kojima se vrši pritisak da to prijave, ti ljudi će ići u zatvor", rekao je Lutovac.

Na pitanje koliko je skuplje održavanje razdvojenih izbora, Lutovac je rekao da "nema skupljih izbora od lažnih i pokradenih izbora, i nema skuplje vlasti od nelegitimne vlasti".

"Najskuplje je održavati izbore koji se pokradu, koji nisu slobodni i pošteni", kazao je Lutovac i dodao da ako ne bude slobodnih izbora "imaćemo kampanju na ulici".

Šef poslaničke grupe naprednjaka u Skupštini Srbije Jovanov je rekao da će na zahtev o održavanju prevremenih izbora opozicija "do kraja meseca dobiti odgovor i biće zadovoljni odgovorom".

Jovanov je uglavnom govorio o temama o kojima nije bio pitan, navodeći, između ostalog, da "vlast koju pobedi Zoran Lutovac treba da izvrši kolektivno samoubistvo".

Jovanov je za članove DS, obraćajući se Lutovcu, rekao da su "žuti lopovi", a predsednik DS je odgovorio da su "žuti lopovi" sada članovi SNS.

Funkcioner naprednjaka je sve vreme tvrdio da "Lutovac hoće da ga šamara" i izazivao ga da to uradi. Lutovac je reagovao u obraćanju voditeljki razgovora da "drugi put pozovu nekog normalnog".

Do gostovanja Lutovca na RTS-u došlo je nakon predaje zahteva dela opozicije javnom tv servisu da se otvori prema predstavnicima opozicije.

(Beta, 09.14.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »