Unuk pomogao babi da izvrši samoubistvo: Kupio joj sonu kiselinu, umrla je u najgorim mukama: "Želela je da umre zbog porodične sramote"

Blic 15.09.2023
Unuk pomogao babi da izvrši samoubistvo: Kupio joj sonu kiselinu, umrla je u najgorim mukama: "Želela je da umre zbog…

Rođeni Slovenac sa zagrebačkom adresom D. Š. (48) pravosnažno je osuđen na sedam meseci zatvora jer je pomogao baki da se ubije. Uslovnu osudu koju je zbog kršenja članka 114., tačnije saučesništva u samoubistvu, predložilo tužilaštvo, nakon priznanja optuženog doneo je Opštinski krivični sud u Zagrebu. Usput mu je naloženo i da, uprkos molbi da se oslobodi plaćanja sudskih troškova jer mu novčano pomaže rodbina, plati oko 260 evra troškova suda.

- Kriv sam. Priznajem da sam počinio to što piše u optužnici. Ali ja sam to učinio na molbu moje bake koja me više puta molila da to uradim. Želela je da sebi oduzme život zbog jednog događaja koji je ona smatrala porodičnom sramotom. Na njene molbe sam pristao da kupim sonu kiselinu. Baka je znala da sam je kupio i gde sam je ostavio. Nisam video kad je ona to popila jer nisam bio u kući. Za tu je nameru znala je i bakina ćerka, moja majka - priznao je skrušeno u

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »