5G mreža od sledeće godine i u Srbiji: Da li smo za to spremni i šta naši stručnjaci kažu o njenom uticaju na zdravlje, ključnoj temi teoretičarima zavere

Blic 19.09.2023
5G mreža od sledeće godine i u Srbiji: Da li smo za to spremni i šta naši stručnjaci kažu o njenom uticaju na zdravlje…

Profesorka Elektrotehničkog komiteta Irini Reljin i stručnjak za informacione tehnologije Petar Kočović govorili su u Jutarnjem programu Blic televizije i uvođenju 5G mreže u Srbiji. Naredne godine je moguće uvođenje 5G mreže u Srbiji, najavio je ministar informisanja i telekomunikacija Mihajlo Jovanović. Istakao je da je 5G mreža bezbedna i da koristi isti frekvencijski opseg kao i 4G mreže.

Prof. Reljin ističe da je Srbija bila spremna za uvođenje 5G mreže još pre 3 godine. - Ja sam radila jedno vreme u ministarstvu, mi smo sve pripremili za uvođenje 5G mreže praktično pre tri godine, ali eto, nekako nas je korona omela, i evo, došli smo do toga da se ovde nalazimo. Ali na svu sreću, druge su države već uvele - objašnjava profesorka. Na pitanje voditeljke Danijele Dimitrovske da li Srbija kasni za svetom što se tiče telekomunikacija, profesorka kaže:

Blic »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »