Kosovski ministar policije objavio snimak iz Banjske gde se vidi Milan Radoičić

Beta 26.09.2023

Kosovski ministar policije Dželjaj Svećlja objavio je na Fejsbuku video snimak iz manastira Banjska, na kojem se, kako on tvrdi, vidi i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić.

"Ovaj na slikama ispod je Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, takođe sa crne liste SAD i Ujedinjenog Kraljevstva. Glavni zločinac Radoičić bio je vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku. Ovo je još jedan dokaz njegove terorističke aktivnosti protiv Republike Kosovo. Potpredsednik Srpske liste je vođa terorističkog napada i grupe terorista", napisao je Svećlja.

Dodao je da se "mapa terorističkog napada svakodnevno pojašnjava".

"Aleksandar Vučić preko Srpske liste, a oni preko svog potpredsednika Radoičića, preduzeli su terorističku akciju protiv pravnog i ustavnog poretka Republike Kosovo, pokušavajući da destabilizuju našu Republiku. Dakle, Srpska lista svoje učešće na Kosovu vidi samo na teroristički način. Nisu uspeli. U međuvremenu, dani žalosti koje su danas objavile Srbija i Srpska lista već su pečat autorstva ove organizacije", naveo je kosovski ministar policije.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) advokat Vladimir Đukanović pozvao je potpredsednika Srpske liste da sledeći put, kako je naveo, nakon sukoba ostavi vizit kartu.

"Milan Radoičić, čovek koji posle svakog sukoba ostavlja na licu mesta svoja dokumenta. Jedinstven primer ratnika u svetu. Sledeći put neka im ostavi vizit kartu", objavio je Đukanović na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Komentarušući navode kosovskog ministra Dželjalja Svećlje da je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić predvodio 30 Srba koji su u nedelju u Banjskoj napali policiju, poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević je kazao da učešće Radoičića u tom tragičnom događaju ne bi predstavljalo iznenađenje.

{Related:191013}

{Related:191011}

"Ako je Radoičić učestvovao u tom suludom činu, onda je potpuno jasno da iza svega stoji režim u Beogradu na čelu s Aleksandrom Vučićem. Da je Radoičić ili bilo ko drugi to organizovao bez saglasnosti i naređenja iz Beograda, već bi bio uhapšen ili bi to bio kraj za Vučića", ocenio je poslanik.

Pojedini regionalni mediji su juče objavili nepotvrđenu informaciju da je Radoičić u nedelju ranjen prilikom sukoba s kosovskom policijom u Banjskoj.

U oružanom sukobu između grupe Srba i kosovske policije koji se dogodio u nedelju u selu Banjska na severu Kosova, prema do sada potvrđenim podacima poginula su tri napadača srpske nacionalnosti i jedan kosovski policajac albanske nacionalnosti.

Za sada se zna da su najmanje tri ranjena Srbina smeštena u bolnicama u Novom Pazaru i Prištini, dok su osmoricu uhapsile prištinske vlasti.

Imena poginulih, ranjenih i uhapšenih Srba još nisu saopštena.

(Beta, 09.26.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »