Baković (Zdrava Srbija): Katastrofalne posledice pogubne kadrovske politike SNS u Kraljevu

Beta 30.09.2023

Šef odborničke grupe "Zdrava Srbija" Miroljub Baković danas je ukazao da građani Kraljeva trpe "katastrofalne posledice pogubne kadrovske politike Srpske napredne stranke (SNS)", koja, kako je naveo, već 11 godina u javnom sektoru grada zapošljava ljude koji su na sumnjiv način stekli diplome.

On je za agenciju Beta rekao da podaci do kojih je njihova odbornička grupa došla pokazuju da troškovi grada Kraljeva vezani za sudske sporove, kazne i penale po rešenju sudova (isplate štete nanete od strane državnih organa, kamate i ostalo vezano za sudske sporove) rastu iz godine u godinu.

"Prvobitnim budžetom za ovu godinu, za rashodnu stavku „novčane kazne i penali po rešenju sudova“ bilo je opredeljeno 15.401.000 dinara, a rebalansom je ta stavka uvećana na 19,4 miliona dinara. Kada se ovaj uvećani iznos podeli sa brojem radnih dana u 2023. godini dolazimo do brojke od oko 80.000 dinara, koliko nas na dnevnom nivou koštaju nestručni kadrovi SNS-a. Kada to podelite na broj radnih sati dnevno, taj trošak iznosi 10.000 dinara na sat", rekao je Baković.

On je dodao da je odbornička grupa Zdrave Srbije tražila od Gradske uprave Kraljevo da im dostavi podatke koliko je za prethodnih 10 godina iz budžeta Kraljeva isplaćeno sredstava za naknadu štete vezane za sudske sporove, kazne i penale po rešenju sudova.

"Dobili smo zvaničan odgovor Odeljenja za privredu i finansije u kojem se kaže da su od januara 2013, zaključno sa decembrom 2022, iz budžeta grada Kraljeva u te svrhe isplaćena skoro 174 miliona dinara. Kada na to dodamo više od 19.400.000 dinara predviđenih za ovu godinu, dolazimo do blizu 193 miliona dinara, što je 1.650.000 evra za 11 godina vladavine aktuelne vlasti", naglasio je Baković.

On je ukazao da razmere te štete pokazuju posledice zapošljavanja nestručnih ljudi u javnom sektoru. "Zalagaćemo se za reviziju svih diploma u javnom sektoru, a ja pozivam sugrađane da dobro obrate pažnju za koga će da glasaju na lokalnim izborima 17. decembra ove godine", zaključio je Baković.

(Beta, 09.30.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »