Popović (SSP): Priča oko rekonstrukcije Muzeja Beograda ide od lošeg ka gorem

Beta 04.10.2023

Priča oko rekonstrukcije zgrade Muzeja Beograda u Resavskoj ulici ide od lošeg ka gorem, nakon što je postupak izbora najboljeg ponuđača više puta ponovljan i menjan, za izvođača je izabran konzorcijum koji se okupio oko firmi "WD Concord West" i "Jadran", izjavila je predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Beograda Mila Popović.

Ona je u pisanoj izjavi ukazala danas da su to "isti onaj Concord West koji je kasnio 500 dana na izgradnji vrtića na Bežanijskoj Kosi ili 200 dana na izgradnji Doma zdravlja u Borči, ista ona kompanija Jadran koja se izblamirala nedavnom 'rekonstrukcijom' OŠ 'Vladislav Ribnikar', a sada dobija posao čija je vrednost jednaka izgradnji devet novih osnovnih škola".

Popović je upitala i da li je 43 miliona evra "realna vrednost rekonstrukcije, ili je ta cifra rezultat bliskih veza izvođača sa aktuelnom vlašću".

Popović je ukazala da SSP "pozdravlja ideju da zgrada u Resavskoj ulici postane Muzej Beograda, samo ako to ujedno ne znači otvaranje novog bunara za korupciju". Dodale je "da će se nakon smene ove nestručne, bahate i korumpirane vlasti ispitati svaki pa i ovaj projekat kao i da će poslove koji se finansiraju novcem građana moći da dobiju najpovoljni izvođači koji nisu ranije probijali rokove ili popravljali sopstvene radove na štetu građana".

(Beta, 10.04.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »