Mila Tomanović: Komisija Vlade odbila žalbe inspektora MIlenkovića i Mitića

Beta 10.10.2023

Veće Žalbene komisije Vlade Srbije odbilo je žalbe inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića na odluku o njihovom smenjivanju sa funkcija u beogradskoj policiji, povezanu sa otkrivanjem narkotika.

Inspektori će tužbu Upravnom sudu podneti preko svojih punomoćnika, advokata kancelarije Tomanović koja zastupa Milenkovića i Mitića u slučaju Jovanjica, objavila je advokatica Mila Tomanović na društvenoj mreži "X" (nekadašnji Tviter).

Ona je objavila delove rešenje Žalbene komisije Vlade kojim su kao neosnovane odbijene žalbe inspektora Milenkovića i Mitića na rešenje Kabineta ministra unutršanjih poslova.

"Žalbena komisija u svom rešenju ne navodi razloge zbog kojih su smenjeni inspektori, već ukazuje na 'potrebe službe+, a istovremeno smatra da vanpravni razlozi (Jovanjica) navedeni u žalbi, nisu od uticaja na drukčije rešavanje", napisala je Tomanović.

Navela je da Žalbena komisija "takodje ne vidi problem da isto lice (šef kabineta) bude ovlašćen da istovremeno i predlaže i odlučuje" i navodi da "iz činjenice da je radno mesto, položaj direktora policije, upražnjeno, odnosno nepopunjeno, ne mogu se izvlačiti zaključci" kakvi su navedeni.

Advokatska kancelarija Tomanović je krajem avgusta saopštila da je Kabinet ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića smenio inspektora Milenkovića s mesta načelnika Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga, a Mitića sa mesta šefa Operative tog odeljenja.

Advokatska kancelarija je tada navela da "ova odluka političkog vrha policije u suštini predstavlja smenu inspektora", a "samim tim i sprečavanje dalje istrage i provere operativnih saznanja u vezi sa slučajem 'Jovanjica' ".

(Beta, 10.10.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »