Najveće evropske medijske organizacije podsećaju na važnost presude za ubistvo Slavka Ćuruvije: Da li su ubice jače od države?

Cenzolovka 10.10.2023  |  Jelena Petković
Najveće evropske medijske organizacije podsećaju na važnost presude za ubistvo Slavka Ćuruvije: Da li su ubice jače od…

Obeležavajući godišnjicu ubistva novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila u Beogradu, neke od najuglednih međunarodnih organizacija poručile su da bi presuda Apelacionog suda mogla biti najznačajnija za slobodu medija i novinarstvo u savremenoj istoriji Srbije i biti test vladavine prava i demokratije. Pola godine kasnije te iste organizacije pitaju zašto presude za ubistvo novinara još nema i šta bi za srpsko društvo značilo nekažnjavanje ubica

Predstavni međunarodnih organizacija na konferenciji Odbrana istine u Beogradu (foto: Marko Risović / Slavko Ćuruvija fondacija) „Ovo iščekivanje i poigravanje sa ljudima, porodicom, kolegama pokojnog Slavka Ćuruvije je strašno. Već mesecima se puštaju priče da je presuda donesena, neko je iz nekog razloga drži u ladici, dok negde ljudi koji su voleli Slavka Ćuruviju čekaju da pravda bude zadovoljena”, kaže Maja Sever, predsednica Evropske federacije novinara (EFJ)

Slavko Ćuruvija »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »