Aleksić (Narodni pokret Srbije) povodom pisanja KRIK-a: Prioritet - dekriminalizacija društva

Beta 11.10.2023

Predsednik opozicionog Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas da će prioritet tog pokreta biti dekriminalizacija tužilaštva i policije, a onda i celog društva.

On je, u saopštenju povod pisanja i objava audio zapisa Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) o pripadniku Žandarmerije Nenadu Vučkoviću, zapitao kako je moguće da on nije pozvan na slušanje.

"Kako je uopšte moguće da Vučković još nije pozvan ni na saslušanje posle svih slučajeva u kojima je dovođen u vezu sa huligansko-kriminalnim klanom Veljka Belivuka uključujući i jučerašnju objavu audio-zapisa na portalu KRIK", naveo je Aleksić.

On je ocenio da taj snimak jasno dokazuje da je Vučković ne samo komunicirao sa članovima kriminalnih klanova, već da im je, kako je dodao, bio i šef i instruktor.

"Protiv Vučkovića, ne samo da nije pokrenut ni disciplinski postupak, već ima dokaza i da su pojedine njegove kolege iz policije i tužioci znali za to godinama, ali da nakon tih saznanja ipak ništa nisu preduzeli", naveo je Aleksić.

"Da li je odgovor na to pitanje da su Vučković i njemu bliski ljudi na zadatku da koordinišu kriminalnim aktivnostima u Srbiji, dok sve to vreme primaju plate u državnim institucijama", zapitao je Aleksić.

"Pitamo se da li građani Srbije treba da plaćaju Vučkovića i njemu slične da se bave teškim kriminalom u našoj zemlji", naveo je on.

Zatražio je hitnu istragu, te ocenio da je jučeršnji snimak dokaz da u Srbiji ne postoje ni tužilaštvo ni policija.

(Beta, 10.11.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »